POSLJEDNJI PODACI

U Austriji četiri puta više oporavljenih nego novih slučajeva

16.04.2020.
u 10:29

Prema najnovijim podacima univerziteta Johns Hopkins, u Austriji je zabilježeno četiri puta više oporavljenih od koronavirusa nego novih slučajeva zaraze, piše Klix.ba. 

U posljednja 24 sata zabilježeno je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što predstavlja pad (-41%) broja novozaraženih u odnosu na dan ranije kada je zabilježeno 185 novih slučajeva.

U posljednja 24 sata, oporavilo se 465 osoba, a broj umrlih povećao se za 9.

Ukupno do sada u ovoj zemlji zabilježeno je 14.336 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je broj oporavljenih u ovom trenutku 8.098.

Do sada je umrlo 393 osoba od posljedica zaraze koronavirusom.

Austrije je ovaj tjedan već počela počela s ublažavanjem mjera koje su uvedene zbog širenja zaraze koronavirusa, a prvi koraci su bili otvaranje manjih, vrtnih i trgovina "uradi sam". U srijedu je priopćeno da će idući korak biti dozvola za sportove u kojima je moguće držanje socijalne distance, poput tenisa i golfa. Bavljenje ovim sportovima bit će moguće od 1. svibnja.

"Individualni sportovi u kojima nema izravnog kontakta dobit će prednost u odnosu na ekipne sportove ili sportove u kojima je kontakt neizbježan", kazao je ministar sporta Werner Kogler.

Za javnost neće više biti zabranjeno korištenje atletskih staza, teniskih i golf terena, konjičkih centara i strelišta, kazao je Werner.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije