ljuti predsjednik

Trump ustvrdio da su odnosi s Rusijom na najnižoj razini i optužio Kongres

03.08.2017.
u 19:38

Kongres je prošlog tjedna golemom većinom prihvatio nove sankcije protiv Rusije te je Trumpu preostalo samo da u srijedu nevoljko potpiše zakon iako već duže vrijeme izražava želju za uspostavom boljih odnosa s Rusijom.

Predsjednik SAD-a Donald Trump ustvrdio je da su odnosi Washingtona i Rusije "na vrlo opasnoj najnižoj razini ikada" i za to stanje optužio Kongres.

Kongres je prošlog tjedna golemom većinom prihvatio nove sankcije protiv Rusije te je Trumpu preostalo samo da u srijedu nevoljko potpiše zakon iako već duže vrijeme izražava želju za uspostavom boljih odnosa s Rusijom. On je zakon snažno kritizirao, požalivši se da ta mjera, koja dopušta Kongresu da ga spriječi u ublažavanju sankcija Rusiji, zadire u predsjedničke ovlasti vođenja vanjske politike. Rusija je odgovorila da te sankcije predstavljaju potpuni trgovinski rat i kraj nada u bolje odnose pod Trumpovom administracijom. "Naši odnosi s Rusijom su na najnižoj razini ikada i vrlo opasni", poručio je Trump u četvrtak putem Twittera. "To možete zahvaliti Kongresu, istim ljudima koji nam ne mogu dati zdravstvenu skrb", dodao je, referirajući se na neuspjeh njegovih republikanaca u Senatu prošlog mjeseca da proguraju prijedlog zakona o zdravstvenoj skrbi. Kongres je nove sankcije usvojio kako bi Rusiju kaznio zbog miješanja u američke izbore i pripojenja Krima 2014. godine.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije