Covid-19

Treća žrtva koronavirusa u Crnoj Gori

12.04.2020.
u 18:52

Muškarac star 74 godine treća je žrtva korovairusa u Crnoj Gori, objavljeno je u nedjelju iz Kliničkog centra u Podgorici u pripoćenju u kojem stoji da je pacijent imao i druge pridružene bolesti. 

U najvećoj crnogorskoj medicinskoj ustanovi trenutačno se od koronavirusa liječi 21 pacijent, od kojih pet u Internoj klinici i 16 u Klinici za infektivne bolesti. 

"Tri pacijenta su i dalje priključena na mehaničku ventilaciju ali su svi, trenutno, stabilnih vitalnih parametara“, priopćeno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Od 17. ožujka kada je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Crnoj Gori do danas je u toj zemlji obolilo 267 osoba. Najviše je bilo u 3. travnja i od tada broj oboljelih na dnevnoj razini u stalnom je padu.

U  posljednjih 36 sati od 330 analiziranih uzoraka deset je bilo pozitivno na koronavirus.

Marković: U Crnu Goru se vratilo 9,5 tisuća građana

U Crnu Goru se od 17.ožujka kada je oformljen Operativni stožer ministarstva unutarnjih poslova, vratilo gotovo 9,5 tisuća crnogorskih građana.

Njih 1618 stiglo je posebnim letovima crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegroairlines, a 8 tisuća u domovinu se vratilo kopnenim putem.

Crnogorski premijer Duško Marković na Twitteru je napisao da je to pokazatelj uspješnosti crnogorske diplomacije.

I prvi čovjek State Departmenta Mike Pompeo zahvalio je crnogorskim vlastima koje su u suradnji sa veleposlanstvo SAD-a u Podgorici, avionom Montenegroairlinesa omogućili povratak 26 američkih državljana preko Londona u Sjedinjene Države..

"Tokom ovog teškog vremena zadovoljstvo je vidjeti sve da rade zajedno da dovedu američke građane kućama", napisao je Pompeo na Twitteru.

Veće povjerenje crnogoraca u liječnike nego u političare

Istraživanje crnogorskog javnog mnijenja koje je za potrebe UNICEF-a provela agencija IPSOS pokazalo je da Crnogorci nakon izbijanja pandemije koronavirusa, najviše povjerenja imaju u trojicu liječnika: direktora crnogorskog Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu, epidemiologa Senada Begića i Jevta Erakovića. direktora Kliničkog centra u Podgorici.

Upravo su oni osobe koje se od početka epidemije koronavirusa najčešće obraćaju građanima Crne Gore i predvode crnogorski medicinski tim u odgovoru na pandemiju u toj zemlji.

Nakon njih dolaze političari, a najpopularniji je premijer Duško Marković.

Kako je navedeno u priopćenju UNICEF-a, građanima Crne Gore na prvom mjestu je zdravlje, pa su tako rezultati pokazali da bi više od dvije trećine građana Crne Gore pristalo na smanjenje prihoda u cilju manjeg rizika od zaraze te da gotovo svaki drugi građanin vjeruje da će jedino država imati kapaciteta da im pomogne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije