taktičke jedinice

Tisuće ruskih vojnika nagomilane kod Harkiva: "Moglo bi biti vrlo krvavo i ružno"

rusija ukrajina rat
reuters
09.04.2022.
u 09:05

Tisuće ruskih vojnika nagomilane su u blizini ukrajinskog grada Harkiva, izjavio je u petak visoki američki obrambeni dužnosnik.

Broj taktičkih jedinica u blizini ruskog pograničnog grada Belgoroda porastao je s 30 na 40, rekao je dužnosnik u petak. Nije naveo točan broj dodatnih vojnika, ali je rekao da se te vrste jedinica obično sastoje od 600 do 1000 vojnika.

Ruska vojska tamo okuplja svoje snage kako bi koncentrirala svoje jedinice radi zauzimanja istočnog ukrajinskog područja Donbasa, rekao je dužnosnik.Harkiv se nalazi na sjeveroistoku Ukrajine, blizu ruske granice. Rekao je da postoje naznake da se Rusija nada da će mobilizirati više od 60.000 vojnika.

 
Budući da je konfiguracija Donbasa poznata i ukrajinskoj i ruskoj vojsci nakon godina sukoba, upozorio je da će borbe biti intenzivne.

- Bit će poput borbe noževima. To bi moglo biti vrlo krvavo i vrlo ružno - rekao je dužnosnik.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby ranije je rekao da postoje izvješća da su deseci tisuća pričuvnika mobilizirani da pojačaju ruske jedinice na granici Donbasa nakon gubitaka na sjeveru Ukrajine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?