NA HIMALAJI

Tijela planinara pronađena na dnu glečera nakon 30 godina: 'Imao sam loš osjećaj...'

DPA/Pixsell
13.12.2018.
u 12:20

Runarssonov otac otkrio je da je djevojka njegovog sina bila trudna kad je umro

Škotski planinar koji je tjednima tražio dvojicu svojih prijatelja nestalih na Himalaji prije 30 godina oglasio se nakon što su njihova tijela konačno pronađena. 

Podsjetimo, jedan Amerikanac pronašao je tijela Islanđana Kristinna Runarssona i Thorsteinna Gudjonssona na dnu glečera prošli mjesec. Steve Aisthorpe bio je s nesretnim dvojcem na ekspediciji u listopadu 1988. godine.

- Pronalazak ostatak Thorsteinna i Kristinna nakon toliko godina neizbježno je iznio mnoge emocije na površinu svima onima koji su poznavali i voljeli ovu divnu dvojicu - rekao je Aisthorpe, prenosi CNN.

Aisthorpe je također rekao da je ovo otkriće zbližilo ljude te izrazio nadu da će s vremenom donijeti pomirenje. Rekao je da je tijela stradalih vjerojatno niz planinu spustio glečer u povlačenju, a dodatne informacije mogao bi otkriti film pronađen u džepu jednog od planinara. Tijela su kremirana na Katmanduu, a pepeo je vraćen u Island.

Škot je inače morao napustiti misiju kada se razbolio, ali je dvojicu Islanđana potaknuo da nastave bez njega. Kaže da je imao loš osjećaj kad se vratio u kamp.

- Očajnički sam se nadao da su se Kristinn i Thorsteinn sigurno spustili te da sada leže u svojim vrećama za spavanju u crvenom šatoru - rekao je.

Runarssonov otac Runar Gudbjartsson otkrio je da je djevojka njegovog sina bila trudna kad je umro.

- Pet mjeseci nakon što je proglašen mrtvih na neki način dobili smo ga nazad. Njegov sin je pljunuti otac - rekao je Gudbjartsson.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije