Naslovnica Svijet

Swatch ponudio svinji Pigcasso suradnju - ukrašava im satove

14. ožujka 2019. u 10:56 0 komentara 121 prikaza
Foto: Instagram
Pogledajte galeriju 1/3

Ova talentirana svinja, krmača, imala je sreće kada ju je 2016. godine u zadnji čas iz klaonice spasila aktivistica Joanne Lefson, osnivačica 'Farme utočišta u Južnoafričkoj Republici. U utočištu su joj dali ime Pigcasso jer je otkako je došla pokazivala jaku želju imati kist u ustima, sve ostalo, loptice i ostale igračke, je brzo sažvakala, no prema kistovima je bila pažljiva.

Pogledajte kako ona to radi u videu:

Aktivistica i njezini kolege došli su na ideju da pred nju stave slikarsko platno i boje, čisto ne bi li vidjeli što će biti sljedeće. Iznenadili su se vidjevši da svinjica zna što se radi s kistovima - počela je slikati.

Vremenom se priča o njezinom daru proširila i javili su se ljudi koji su njezine slike željeli imati na zidu. Danas su toliko tražene da Pigcasso ima svoju galeriju, a umjetnička djela dosežu cijene od 4000 dolara (oko 26.000 kuna). Sva zarada namijenjena je zaštiti životinja, prenosi 24sata.hr. 

Umjetnički znalci proučili su slike i kazali da se radi o apstraktnom ekspresionizmu. Kažu da njezin stil slikanja ovisi o raspoloženje 'kao kod svakog pravog velikog umjetnika'.

I u Swatchu, velikom švicarskom proizvođaču satova, primijetili su taj talenat pa su svinjici ponudili suradnju - njezinu sliku koriste kao predložak jednom od modela svojih satova, a nazvali su ga 'Flying Pig by Ms. Pigcasso'. 

Ms. Pigcasso ima i svoju internetsku stranicu na kojoj se mogu pogledati i kupiti njezina umjetnička djela. Na prvoj stranici piše da je ona jedina svinja na svijetu koja slika.

'Od svinjskog kotleta do poznate zvijezde, Pigcasso ima misiju naslikati bolju sliku za planet. Ona, također, znalcima daje priliku da ulažu u remek djelo - a to nije glupost!'

'Svaki originalni Pigcasso osobno je potpisan vrhom nosa. Sva ograničena izdanja prodaju se s potvrdom o autentičnosti.
Sva zarada ide za dobrobit 'Farm Sanctuary SA', za poticanje suosjećanja prema domaćim životinjama.'
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.