Zelenski upozorio:

'Svaki ruski vojnik koji puca na nuklearku postaje posebna meta Ukrajine'

zelenski
VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
14.08.2022.
u 08:22

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je sinoć da će svi ruski vojnici koji budu pucali na opkoljenu nuklearnu elektranu Zaporižje biti na meti sigurnosnih službi.

U svom obraćanju sa subote, Zelenski je rekao da će svaki vojnik koji puca na ili iz elektrane postati "posebna meta" za Ukrajinu.

Također je optužio Moskvu da je elektranu pretvorila u bazu ruske vojske i koristi je kao "nuklearnu ucjenu".

Naime, radi se o najvećoj nuklearnoj elektrani u Europi, a nalazi se na strateški važnoj lokaciji u južnom ukrajinskom gradu Nikopolju. Ukrajinski tehničari još uvijek njime upravljaju, unatoč tome što je mjesto pod ruskom okupacijom.

Tijekom svog obraćanja iz Kijeva, Zelenski je rekao da je Rusija bila uključena u "konstantne provokacije" pucajući na elektranu i rekao da su je snage koje su tamo stacionirane koristile kao bazu za granatiranje Nikopolja i obližnjeg grada Marganec.

"Svaki ruski vojni časnik koji ili puca na postrojenje, ili puca ispod postrojenja, mora shvatiti da postaje posebna meta za našu obavještajnu službu, za naše specijalne službe, za našu vojsku", rekao je predsjednik.

Dodao je da "svaki dan" ruske okupacije elektrane "povećava prijetnju radijacije Europi".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije