POTRES U TURSKOJ I SIRIJI

Stotine tisuća ljudi spava na otvorenom, iz ruševina nakon tjedan dana izvučena živa žena

SUHAIB SALEM/REUTERS
13.02.2023.
u 08:44

Šanse za pronalazak preživjelih sve su manje, no slučaj od jutros kada je iz ruševina izvučena živa žena, dokazuje da to ipak nije nemoguće

Tjedan dana nakon dva potresa magnitude 7,8 i 7,6 koji su sravnili sa zemljom dijelove južne Turske i sjeverne Sirije, stotine tisuća ljudi ostalo je bez svojih domova te mnogi od njih spavaju na otvorenom ili u svojim automobilima iako su temperature tijekom noći i ispod nule.

I jutros, sedam dana nakon potresa, iz ruševina je živa izvučena Sibel Kaya (40). Žena je spašena u regiji Gaziantep čak 170 sati nakon snažnog potresa koji je razorio pokrajinu. Šanse za pronalazak preživjelih sve su manje, no ovaj primjer dokazuje da to ipak nije nemoguće

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan obećao je da će država pomoći svim građanima pogođenim potresom te da neće dopustiti da 'građani ostanu na ulici'. 

Ujedinjeni narodi predviđaju da će broj poginulih u potresu u Turskoj i Siriji biti vjerojatno dvostruko veći od onoga koji je sada. Trenutačno se 34.000 ljudi vode kao smrtno stradali u potresu. Bezbrojna tijela još uvijek su zarobljena ispod ruševina, a oni koji nisu identificirani su pokopani u masovnoj grobnici. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije