Vulin:

Sporazum EU-Turska očito ne funkcionira

 Aleksandar Vulin
19.04.2016.
u 15:04

 Ministar za rad, zapošljavaje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zabrinut što sporazum Europske unije i Turske o migrantima očito ne funkcionira s obje strane u onoj mjeri kako je bilo dogovoreno, javlja Tanjug.

"Sporazum se za sad provodi, ali sam zabrinut zbog najava koje čujem od strane Turske, da će doći do suspenzije sporazuma, odnosno da obje strane nisu ispunile svoje obveze", rekao je Vulin novinarima u Beogradu, odgovarajući na pitanje da li se sporazum može provodit i kako se odražava na stanje u Srbiji.

Prema njegovim riječima, Srbiji, što se tiče migranta, ispunjava svoje obveze u smislu odnosa prema ljudima, međunarodnom pravu, domaćem zakonodavstvu.

"Svi koji su na našem teritoriju i dalje su zbrinuti i imaju pravo koristiti naše prihvatne centre. Mi ne možemo ni da otvorimo ni da zatvorimo granice, ali ćemo se ponašati na isti način kao i do sada", rekao je Vulin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije