Uz nekoliko izuzetaka

Španjolska otvara granice s većinom članica Schengena 21. lipnja

14.06.2020.
u 17:07

Španjolske granice bit će ponovno otvorene s članicama Schengenske zone slobodnog putovanja unutar EU 21. lipnja, s izuzetkom Portugala, objavio je premijer Pedro Sanchez tijekom video konferencije s regionalnim čelnicima, javili su lokalni mediji.

Granica sa susjednom pirinejskom zemljom ostat će zatvorena do 1. srpnja na zahtijev portugalskog premijera Antonia Coste.

Putnicima iz drugih zemalja također će biti dopušten ulazak u zemlju bez samoizolacije od 1. srpnja, ako postoji recipročno ograničenje za putovanje.

Za razliku od većine Španjolske, Balearski otoci počet će primati goste u ponedjeljak u okviru pilot programa ponovnog otvaranja.

Španjolska je od ožujka pod strogim restriktivnim mjerama. Ona je, ipak, druga najteže pogođena europska zemlja s više od 243.600 potvrđenih sdlučajeva  COVID-19 i više od 27.000 preminulih, prenosi RT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?