UZNEMIRUJUĆE

Šokantne fotografije: Izraelska vojska u Gazi privodi sve redom pa ih tjeraju da se skinu i kleče

08.12.2023.
u 10:25

Medijska kuća Al-Araby Al-Jadeed izvijestila je kako su na fotografijama prepoznali svog dopisnika i članove njegove obitelji te kako ih se i dalje smatra nestalima

Društvenim mrežama proširile su se uznemirujuće fotografije iz Gaze koje prikazuju muškarce koje je privela izraelska vojska, i koji kleče na zemlji u donjem rublju, zavezanih ruku i s povezom preko očiju.

Okolnosti i datum nastanka fotografije nisu poznati, ali ono što jest poznato je identitet privedenih muškaraca koji su potvrdili njihovi kolege i članovi obitelji. Neki od uhićenih su civili koji ne pripadaju niti jednoj militantnoj skupini, rekli su rođaci privedenih za CNN.

Euromediteranski promatrač za ljudska prava (Euro-Med Human Rights Monitor), objavio je fotografiju jednog pritvaranja te naveo da je “izraelska vojska zatočila i teško zlostavljala desetke palestinskih civila”. Izraelska vojska nije odgovorila na pitanja CNN-a o spornim fotografijama.

Glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari na konferenciji za novinare kazao je kako se radi o fotografijama Hamasovih terorista koje je izraelska vojska uhitila tijekom kopnenih akcija.

- Uhićujemo ih sve i onda ih ispitujemo. Nastavit ćemo uništavati svako Hamasovo uporište dok ne dođemo do posljednjeg - rekao je Hagari.

Medijska kuća Al-Araby Al-Jadeed izvijestila je kako su na fotografijama prepoznali svog dopisnika i članove njegove obitelji.

- Izraelska okupacijska vojska uhitila je u Gazi novinara i direktora naše tamošnje redakcije Diaa Al-Kahlota, zajedno s njegovom braćom, rođacima i drugim civilima - rekli su u priopćenju.

- Okupatori su namjerno natjerali stanovnike Gaze da skinu odjeću, pretresli su ih i ponižavali tijekom uhićenja, a onda su ih odveli na nepoznato mjesto. Šire se snimke i fotografije koje pokazuju kako vojska hvata stanovnike Gaze koristeći se gnjusnim metodama - poručili su iz Al-Araby Al-Jadeeda.

Glavni urednik Al-Araby Al-Jadeeda Hussam Kanafani kazao je kako se njihov kolega i članovi njegove obitelji i dalje smatraju nestalima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije