rat u iraku

Snimka otkrila kako izgleda borba za ISIL

ISIL
screenshot you tube
28.04.2016.
u 20:15

Video ISIL-ovih boraca, koji sebe inače vole opisivati kao vrlo uspješnima i učinkovitima u borbama zauzimanja teritorija, prikazuje nešto sasvim drugo. Na snimci koja je uzeta od jednog ISIL-ovog borca koji je poginuo u ožujku dok se borio protiv kurdskih vojnika u sjevernom Iraku, zabilježen je kaos i panika među grupom militanata u trenutku kada pokušavaju pucati na kurdske položaje.

Dok meci frcaju oko njih džihadisti se svađaju i jadikuju između sebe za vrijeme vožnje u oklopnom vozilu punom raketnih bacača. Na snimci koja je objavljena na Vice Newsu jedan militant ispaljuje iz strojnice koja je smještena na jednoj strani vozila, dok u jednom trenutku oružje sklizne dolje. Drugi militant galami na njega da ‘bude oprezan i ne puca na njihovu braću’ koji se nalaze ispred njih na drugom ISIL -ovom oklopnom vozilu, piše Daily Mail. 

 

Militant i dalje puca iz jurišne puške, dok drugi viče: “Meci će nas pogoditi. Budite oprezni, Ebu Abdullah! ‘ U sljedećoj sceni jedan fanatik traži bacač raketa, a drugi zbunjeni džihadista kaže: ‘Rakete za ispaljivanje na ljude ili za oklopna vozila’. On na kraju uhvati jedan i podiže ga vrlo nesigurno na rame. Nakon ispaljivanja, dim i krhotine zasule su vozilo.  Jedan u tom trenutku viče: “Dobar posao, ali si nas previše spržio! Što nije u redu s tobom, Abu Hajaar?

Nekoliko trenutaka kasnije, njihovo vozilo pogodila je raketa kurdskih snaga i ubila vozača. Ostali potom iskaču iz vozila u plamenu i povlače se. Militant snima trenutak svoje smrti nakon što je pogođen metkom dok je pokušavao pobjeći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?