6,1 po Richteru

Snažan potres u Afganistanu: Poginulo najmanje 250 osoba, stotine ozlijeđenih

22.06.2022.
u 08:07

Potres jačine 6,1 stupanj po Richteru pogodio je u srijedu u ranim jutarnjim satima dijelove gusto naseljenog Afganistana i Pakistana, objavio je američki geološki zavod

Najmanje 250 osoba je poginulo, a veliki broj je ozlijeđen na istoku Afganistana uslijed snažnog potresa jačine 6,1 stupanj po Richteru, javljaju mediji.

Lokalna vlast je kazala za BBC da je poginulo najmanje 250 osoba i da je izgledno da će se broj stradalih povećavati. Ozlijeđeno je najmanje 150 ljudi.

 

 

Potres jačine 6,1 stupanj po Richteru pogodio je u srijedu u ranim jutarnjim satima dijelove gusto naseljenog Afganistana i Pakistana, objavio je američki geološki zavod (USGS).

Potres je pogodio područje oko 44 km od grada Kosta na jugoistoku Afganistana, a epicentar je bio na dubini od 51 km, prema USGS-u.

Potres se osjetio u rasponu od oko 500 km u Pakistanu, Afganistanu i Indiji, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC).
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?