NJEMAČKA TURSKOJ:

Smrtne kazne znače kraj pregovora s EU

NJEMAČKA TURSKOj
18.07.2016.
u 17:15

Ukoliko bi Turska ponovo uspostavila sustav smrtnih kazni to bi značio kraj njenih pregovora s Europskom unijom, navode iz Njemačke, javlja AFP.

Turske vlasti su u nedjelju priopćile da su privele oko 6.000 vojnika dok je izdano 3.000 naloga za uhićenje predstavnika pravosuđa nakon pokušaja puča u kojem su, prema najnovijim podatcima stradale 232 osobe, od kojih oko 100 pučista.

Erdogan je spomenuo i mogućnost ponovnog uspostavljanja smrtne kazne koja je službeno ukinuta 2004. godine u okviru kandidature za članstvo u Europskoj uniji. Te mjere sprovedene nakon neuspjelog puča izazvale su zabrinutost zapadnih zemalja koje su pozvale Tursku da poštuje vladavinu prava i ustavni poredak kao i da se uzdrži od moguće opće represije u zemlji, podsjećaju Vijesti.ba.

U noći 16. srpnja pokušan je vojni puč u Turskoj, s glavnim sukobima koji su se odvijali u Ankari i Istanbulu. Tursko državno vodstvo je u međuvremenu objavilo da je puč ugušen, a prema posljednjim informacijama 232 ljudi je ubijeno, a 1.440 je ranjeno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije