Jens Stoltenberg

Šef NATO-a upozorava: Napetosti na Zapadnom Balkanu su sve veće

Jens Stoltenberg
GONZALO FUENTES/REUTERS
20.12.2023.
u 18:28

"Živimo u opasnijem svijetu. Imamo pravi rat u Euopi i novi rat na Bliskom istoku. Napetosti na Zapadnom Balkanu su sve veće. Nema sigurnosti bez jake zaštite. A nema jake obrane bez sposobnih vojski", rekao je Stoltenberg

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg obratio se u redovitom obraćanju na kraju godine gdje je govorio o izazovima s kojima se suočava Sjevernoatlantski savez.

U govoru na kraju godine objavljenom na platformi X, Stoltenberg je kazao da živimo u opasnom svijetu i da NATO radi na održavanju mira.

"Živimo u opasnijem svijetu. Imamo pravi rat u Euopi i novi rat na Bliskom istoku. Napetosti na Zapadnom Balkanu su sve veće. Nema sigurnosti bez jake zaštite. A nema jake obrane bez sposobnih vojski", rekao je u uvodu govora, prenosi Klix.ba.

Kazao je kako je mir na Kosovu ključ za stabilnost regije.

"Pomoć u održavanju mirnog i sigurnog okruženja za sve na Kosovu ključna je za stabilnost šire regije Zapadnog Balkana", dodao je Stoltenberg.

 

 

Šef NATO-a zahvalio je svim trupama saveza koje ulažu napore u očuvanje mira u različitim dijelovima svijeta, rekavši kako su povećali spremnost "ne da izazovu rat, već da spriječe sukobe".

"U ovo doba godine, moja najdublja zahvala i poštovanje ide našim NATO snagama. Bez vas ne bi bilo NATO-a, sigurnosti i slobode. Njihova nas usluga čini bez rizika, sigurnima i slobodnima. Sretne praznike i najbolje želje za Novu godinu", rekao je na kraju Stoltenberg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije