u posljednja 24 sata

Satelitske snimke pokazuju novo raspoređivanje ruske vojske uz ukrajinsku granicu

EPA-EFE
23.02.2022.
u 07:57

U posljednja 24 sata snimke su pokazale nekoliko novih trupa i raspoređivanje opreme u zapadnoj Rusiji s više od 100 vozila na zračnoj luci u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom

Satelitske snimke američke tvrtke za svemirsku tehnologiju Maxar pokazuju da Rusija ponovno raspoređuje vojsku na granici s Ukrajinom.

U posljednja 24 sata snimke su pokazale nekoliko novih trupa i raspoređivanje opreme u zapadnoj Rusiji s više od 100 vozila na zračnoj luci u Bjelorusiji blizu granice s Ukrajinom. Slike također pokazuju da je nova terenska bolnica dodana vojnom garnizonu u zapadnoj Rusiji blizu granice s Ukrajinom, navodi Maxar u priopćenju, prenosi Klix. 

"Transporteri teške opreme, koji se koriste za premještanje tenkova, artiljerije i druge teške opreme, viđeni su u blizini ukrajinske granice u zapadnoj Rusiji, kao i nekoliko novih raspoređivanja trupa", kazali su iz američke tvrtke čije kamere su zabilježile raspoređivanje na satelitskoj snimci.

Ruska vojska ovo nije komentirala, a nije jasno jesu li ruske trupe već poslane u istočnu Ukrajinu.

Inače, ruski predsjednik Vladimir Putin je naredio trupama da uđu u istočni dio Ukrajine za koje je rekao da će održati mir nakon što je Moskva priznala separatističke regije Donjeck i Lugansk kao neovisne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije