Istražuje se tragedija

Ruski zrakoplov se raspao u zraku

ruski zrakoplov
01.11.2015.
u 19:21

Raspadanje zrakoplova dogodilo se u zraku, a dijelovi su razbacani po velikom području, kazao je Soročenko

Ruski zrakoplov Airbus, koji se srušio u Egiptu, raspao se "u zraku", kazao je u nedjelju viši ruski dužnosnik Međudržavnog odbora za zrakoplovstvo.

- Raspadanje zrakoplova dogodilo se u zraku, a dijelovi su razbacani po velikom području, kazao je čelnik odbora Viktor Soročenko u Kairu, gdje se nalazi u sklopu međunarodnog panela stručnjaka iz Rusije, Egipta, Francuske i Irske, prenio je AFP.

Soročenko je rekao da je "prerano da se donose zaključci" o tome što je uzrok nesreće u subotu u kojoj su poginule 234 osobe koje su putovale iz poznatog egipatskog odmarališta Šarm el-Šeika u Sankt Peterburg.

Međunarodni istražitelji su stigli danas u Egipat kako bi utvrdili uzrok nesreće. Crne kutije zrakoplova se nalaze na analizi.

Egipatski analitičari koji započeli danas ispitivanje sadržaja dvije crne kutije putničkog zrakoplova navode da će im biti potrebno nekoliko dana da dođu do podataka, prenosi Fena. 

Ruska administracija za promet "Rostransnadzor" priopćila je da je kompaniji "Kogalimavija" naređeno da obustavi letove s letjelicama "Airbus A-321" dok ne budu poznati uzroci pada zrakoplova. 

"Kogalimavija" je priopćila da su svi njihovi zrakoplovi na vrijeme servisirani i isprobani prije polijetanja. 

U priopćenju se dodaje da kompanija ne može sumnjati u profesionalizam pilota ili posade zrakoplova, koji se srušio na Sinajski poluotok. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije