WASHINGTON

Ruski hakeri osumnjičeni za ciljanje savjetodavne tvrtke za kampanju Bidena

Joe Biden
10.09.2020.
u 08:27

Microsoft Corp (MSFT.O) nedavno je upozorio jednu od glavnih savjetodavnih kompanija za demokratsku predsjedničku kandidaturu Joea Bidena da je na meti sumnjivih ruskih državnih hakera, prema trojici ljudi upoznatih s tim pitanjem.

Pokušaji hakiranja ciljali su osoblje u SKDKnickerbocker sa sjedištem u Washingtonu,  tvrtki za strategiju i komunikaciju kampanje koja surađuje s Bidenom i drugim istaknutim demokratima, u protekla dva mjeseca, rekli su izvori.

Osoba upoznata s odgovorom SKDK-a na pokušaje rekla je da hakeri nisu uspjeli dobiti pristup mrežama te tvrtke. "Oni su dobro obranjeni, tako da nije bilo kršenja", rekla je neimenovana osoba.

Potpredsjednica SKDK-a Hilary Rosen odbila je komentirati navode o hakiranju. Glasnogovornik Bidena nije odgovorio na zahtjev za komentarom, navodi Reuters.

Pokušaji hakiranja SKDK-a dolaze dok su američke obavještajne agencije pokrenule alarme zbog mogućih napora stranih vlada da se umiješaju u predsjedničke izbore u studenome.

Istrage bivšeg posebnog savjetnika Roberta Muellera i obavještajnog odbora Senata zaključile su da su se podružnice ruske vlade miješale u predsjedničke izbore 2016. godine, a Mueller je upozorio da se Rusija miješala u trenutnu kampanju.

Jedan od izvora rekao je da nije jasno je li Bidenova kampanja bila meta ili su Rusi pokušavali dobiti pristup informacijama o drugim klijentima SKDK-a.

Izvršna direktorica SKDK-a Anita Dunn bila je direktorica komunikacija Bijele kuće tijekom predsjedanja Barack Obame i angažirana je u Bidenovoj kampanji kao viša savjetnica.

Pokušaje infiltracije u SKDK nedavno je prijavio Microsoft, koji je identificirao hakere vezane uz rusku vladu kao vjerojatne krivce, prema trojici izvora upoznatih s tim pitanjem.

Napadi su uključivali krađu identiteta, metodu hakiranja kojom se korisnike želi prevariti u otkrivanju lozinki, kao i druge napore da se infiltriraju u mrežu SKDK-a, rekli su tri izvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije