IMALA JE TEK 25 GODINA

Prije smrti napisala je dirljivo oproštajno pismo, a njezina obitelj sada ga je objavila

01.03.2024.
u 15:23

Daniella Thackray iz Velike Britanije u oproštajnom je pismu zaručniku poručila da 'uživa u životu kakav zaslužuje' te je napisala kako je i u posljednjim danima izabrala radost

Pokojna Daniella Thackray, stručnjakinja za ljudske resurse iz Leedsa, unaprijed je napisala svoje oproštajno pismo koje je sada njezina obitelj objavila. Naime, 25-godišnjakinja je umrla od rijetkog i agresivnog oblika raka žučnih kanala, poznatog kao kolangiokarcinom.

U emotivnom pismu rekla je da je odabrala radost i u zadnjim danima svog života te poručila svom zaručniku da ode i 'uživa u životu kakav zaslužuje'.

Toplo se pozdravila sa zaručnikom Tomom, psom Leom i obitelji. Pritom je svima poručila da - uživaju u malim stvarima u životu te cijene svaki trenutak.

- Ako ovo čitate onda to znači da sam umrla nakon neuspjele borbe s rakom te da moja obitelj objavljuje moju posljednju poruku u moje ime - napisala je.

- Prvo, samo želim reći da nisu svi oblici raka uzrokovani izborom načina života, u nekim slučajevima to je genetika ili se, nažalost, jednostavno dogodi. U mom slučaju, unatoč tome što sam bio vrlo zdrava i aktivna, dobila sam rak u žučnim kanalima koji nije bio uzrokovan ničim što je bilo pod mojom kontrolom i moj život više nikada nije bio isti - napisala je.

- Kolangiokarcinoma je rijedak agresivan rak koji često nema očitih uzroka niti lijeka. Zaista se nadam da će se u godinama koje dolaze provesti više istraživanja o ovoj užasnoj okrutnoj bolesti kako bi se više života moglo spasiti - piše među ostalom u oproštajnom pismu.

Daniella je uz objavu odabrala crno-bijelu fotografiju na kojoj šeta psa plažom.

- No, iako ponekad ne možemo kontrolirati što nam se događa, možemo kontrolirati kako ćemo reagirati. Odlučila sam ne žaliti za životom koji sam gubila, već umjesto toga uživati ​​u svakom trenutku koji mi je preostao. Uvijek sam govorila i vjerovala u to da treba uživati ​​u malim stvarima u životu i cijeniti svaki trenutak! Romantizirajte svoj život! Radite sve što vas čini sretnima i ne dopustite da vam itko oduzme radost života - njezin je apel.

- Voljela sam svoj život. Postigla sam sve što sam željela. Voljela sam svoj posao, svog zaručnika, svoju obitelj, svoje prijatelje i svog psa, i kuću koju smo namjeravali kupiti i budućnost koju smo si stvarali. Leo, moja krznena beba definitivno je doveden u moj život kako bi mi pomogao uljepšati najmračnije dane. I na kraju mom dragom, lijepom Tomu, volim te i uvijek ću te voljeti. Hvala ti što me podržavaš i donosiš toliko ljubavi i sreće u moj život. Idi sada uživaj u svom životu, zaslužuješ to - napisala je u emotivnoj poruci.

Daniella je radila u HR-u od srpnja 2022., a prethodno je studirala na Sveučilištu Newcastle.

U objavi na Instagramu svog poslodavca opisala je vlastitu ulogu kao brigu o novim i 'starim' zaposlenicima.

Obožavala je glazbu i otkrila da bi njezini gosti na večeri iz snova bili Adele i Dave Grohl. Napisala je da je voljela nogomet, jesti vani i provoditi vrijeme s voljenima.

Dodala je kako njezin trogodišnji engleski seter Leo treba puno šetnje i pažnje.

Prije sedam mjeseci Daniella je objavila novosti o svojoj borbi s rakom, otkrivajući da je imala resekciju jetre i operaciju žučnog mjehura. Pritom je objavila slike iz bolnice te izjavila da uzima vremena da se 'odmori, oporavi i ponovno nauči hodati'.

Daniellina poruka rastužila je mnoge koji su je pročitali, a brojni su i ostavili izraze sućuti.

- Doslovno sam u suzama. Nakon što mi je u kolovozu dijagnosticiran rak dojke u stadiju 1A, zatim operacija, lumpektomija praćena zračenjem, ova njezina poruka dolazi mi kao naručena - napisala je jedna u komentaru.

- Vau. Tako hrabre riječi od nekoga koga nikad nisam upoznao, ali me puno toga naučio - netko je komentirao.

- Ti si nevjerojatna dama, kakvu si nam divnu poruku ostavila, počivaj u raju - navela je jedna.

Daniella je posljednje dane provela u hospiciju St. Gemma u Leedsu. Njezini kolege s posla organizirali su akciju prikupljanja sredstava za hospicij u njezino sjećanje.

Rak žučnih vodova, koji se naziva i kolangiokarcinom, je rak koji se nalazi bilo gdje u žučnim kanalima - malim cjevčicama koje povezuju različite organe uključujući jetru i žučni mjehur. Stanice mogu s vremenom urasti u okolna zdrava tkiva ili organe i proširiti se na druge dijelove tijela.

Simptome može biti teško uočiti, ali mogu uključivati: bjeloočnice koje požute ili koža požuti; tamnija mokraća i blijeda stolica; gubitak apetita; neočekivani gubitak težine; umor i niski nivo fizičke energije, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije