Francuska

Prijavljeno najmanje pet smrtnih slučajeva povezanih s električnim romobilom

ilustracija
26.10.2019.
u 15:51

Nove regulative propisuju da samo jedan korisnik može biti na romobilu, da se tijekom vožnje ne smije koristiti mobilni telefon, da se ne smije ići u suprotnom smjeru i ne smiju imati slušalice u ušima

Francuska je uvela nove regulative za uporabu električnih romobila nakon više stotina incidenata, uključujući i smrtne slučajeve. 

Vozači romobila od danas će morati imati najmanje 12 godina za upravljanje i neće moći voziti pločnikom.

Romobil će se po pločniku moći voziti samo u slučaju da je za to obilježena površina, i to brzinom ljudskog kretanja. 

Od naredne godine bit će uvedeno i ograničenje brzine za električne romobile na oko 25 kilometara na sat, a maksimalna brzina ovog popularnog prijevoznog sredstva je dva puta više.

Nove regulative propisuju da samo jedan korisnik može biti na romobilu, da se tijekom vožnje ne smije koristiti mobilni telefon, da se ne smije ići u suprotnom smjeru i ne smiju imati slušalice u ušima. 

U slučaju kršenja regulativa, predviđena je novčana kazna od 135 eura ili 1.500 eura za prekoračenje ograničenja brzine.

- Nove regulative vratit će mir pješacima, posebno najugroženijima, starijim osobama, djeci i osobama s invaliditetom - kažu dužnosnici.

U Francuskoj je prijavljeno najmanje pet smrtnih slučajeva povezanih s električnim romobilom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?