ARGENTINA

Preminula treća osoba od misteriozne bolesti, vlasti istražuju zdravstvenu kliniku gdje je sve počelo

bolest, virus
AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS
02.09.2022.
u 18:42

Vlasti prate bliske kontakte oboljelih, međutim do danas nitko nije razvio simptome.

Treća osoba je preminula od upale pluće neobjašnjiva podrijekla u provinciji Tucuman, javljaju argentinske vlasti.

Resorni ministar zdravlja te regije Luis Medina Ruiz kazao je da je devet osoba dijagnosticirano s misterioznom respiratornom bolešću, uključujući osam zaposlenika privatne klinike. U ovom trenutku svi slučajevi su povezani upravo s tom klinikom, piše DW.

Dvoje zdravstvenih djelatnika i pacijentica preminuli su od te bolesti. Posljednja žrtva bolesti je 70-godišnja pacijentica koja je bila operirana na klinici, a vjeruje se kako je ona možda bila upravo 'nulti pacijent'. Vlasti prate bliske kontakte oboljelih, međutim do danas nitko nije razvio simptome. Prvi simptomi misteriozne bolesti zabilježeni su između 18. i 22. kolovoza.

Medicinska ustanova je stavljena u preventivnu izolaciju na sedam dana dok argentinske vlasti proučavaju podrijetlo i prirodu izbijanja bolesti. Iako su simptomi slični COVID-u 19, epidemiološka istraživanja su isključila da se bolest, zajedno s gripom A i B, ili hantavirusom, prenosi glodavcima. Još nisu isključili toksične ili ekološke uzroke.

Ključne riječi

Komentara 1

NG
nikola25467@gmail.com
16:04 03.09.2022.

Strašno, ni ne znamo kakve sve bolesti vrebaju, dok se otkrije šta je, ode život, ja pijem Spermidin plus kapsule za bolji imunitet, jer smatram da je dobar imunitet stub zdravlja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije