španjolska

Pooštravaju se mjere: Ne smijete napuštati područje!

04.07.2020.
u 15:37

Sjeveroistočna regija Katalonija u Španjolskoj uvela je u subotu nove restriktivne mjere za više od 200.000 svojih stanovnika, nakon što je otkriveno nekoliko novih klastera koronavirusa.

Stanovnici Segrije, koja uključuje grad Lleida, ne mogu napustiti područje u subotu od 12 sati, ali neće biti zatvoreni u svoje domove, kao što je to bio slučaj tijekom prvih mjera izolacije u ožujku, prenosi Reuters.

- Odlučili smo se uvesti rstriktivne mjere u Segriju zbog podataka koji potvrđuju značajan rast broja zaraženih COVID-19 - rekao je katalonski regionalni predsjednik Quim Torra na brifingu.

Podaci regionalnog Ministarstva zdravstva pokazali su da je u petak u regiji Lleida bilo 3706 slučajeva zaraze, dok je prethodnog dana zabilježen 3551 slučaj.

Kretanje zbog odlaska na posao bit će dopušteno, ali od utorka radnici koji ulaze ili izlaze iz tog područja morat će predočiti potvrdu svog poslodavca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije