hrvatski premijer

Plenković: Osuđujemo incidente navijača, policija obavlja vrlo zahtjevne zadatke

andrej plenković
Luka Stanzl/PIXSELL
11.12.2023.
u 20:01

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer da Vlada osuđuje sve incidente navijača i bilo kakve oblike divljaštva, te da hrvatska policija obavlja vrlo zahtjevne zadatke u vezi s tim.

Plenković je kazao da se se policija očitovala u vezi incidenta u zračnoj luci kad je skupina zatvorenih navijača stigla iz Grčke, te da ona obavlja zahtjevne zadaće od kojih je jedna održavanje javnog reda i mira na sportskim natjecanjima.

“Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji”, odgovorio je Plenković na pitanje novinara. „Kako bi se bojali? Pa oni su prvi izloženi i postupaju već godinama”, kazao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Odgovarajući na pitanje novinara ima li smisla mjera zabrane za osumnjičene navijače da idu na stadion Dinama budući će ta mjera biti donijeta tek za šest mjeseci, Plenković je kazao: Policija je takva, procjenjuje stupanj ugroze ili ozbiljnosti ponašanja pojedinih osoba, koje su, prema njihovim evidencijama, očite osobe koje inače čine određene prekršaje, eventualno čak i kriminalne elemente, prema tome, na njima je da podnesu inicijativu".

Prema pisanju medija, četvorica BBB-a koji su jučer privedeni u zračnoj luci Franjo Tuđman, danas su na prekršajnom sudu u Velikoj Gorici proglašeni krivima zbog posjedovanja pirotehnike. Oni su, kako doznaju mediji, zatečeni jučer u zračnoj luci s bengalkama koje su planirali zapaliti tijekom dočeka jedne od skupine osumnjičenih navijača koji su stigli iz Grčke u poslijepodnevnim satima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?