TKO PREUZIMA FINANCIJE

Plenković će danas predstaviti Marka Primorca kao kandidata za Marićeva nasljednika

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 07:40

Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade danas na užem kabinetu (9 sati) i članove parlamentarne većine (12 sati).

Zdravko Marić, ministar financija i potpredsjednik Vlade RH odlazi iz tima Andreja Plenkovića i to na vlastiti zahtjev, potvrdio je Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

Predsjednik hrvatske Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade u srijedu na užem kabinetu (9 sati) i članove parlamentarne većine (12 sati).

- Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima  smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo - poručeno je iz Vlade te se dodaje kako će premijer Plenković već u srijedu parlamentarnoj većini predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a  zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna.

Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija. Marić će biti razriješen na sljedećoj sjednici vlade u četvrtak 14. srpnja, prethodno će u ponedjeljak 11. srpnja Hrvatska i službeno potpisati ulazak u eurozonu. 

Iako se o Marićevu povlačenju šuška već neko vrijeme, informacija je držana u strogoj tajnosti, a sutra bi trebala biti službeno priopćena nakon sastanka užeg kabineta Vlade i, nakon toga, parlamentarne većine.

Iako službenih izjava iz Vlade zasad nema, njegov je odlazak, kako doznajemo, osobne prirode i nema veze s političkom situacijom. Kako doznajemo iz izvora bliskih Mariću, ulaskom Hrvatske u eurozonu, za što se još samo čeka formalna potvrda Vijeća EU idući tjedan, Marić je ispunio svoje političke ambicije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije