Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Pentagon objavio novu procjenu golemih ruskih gubitaka u Ukrajini

Dužnosnik Pentagona rekao je da je broj ruskih ubijenih i ranjenih vojnika "izuzetan obzirom na činjenicu da ruske snage nisu ostvarile nijedan cilj koji im je zadao Vladimir Putin"
08. kolovoza 2022. u 21:57 1 komentara 878 prikaza
rusija ukrajina rat
Foto: reuters

Od početka invazije na Ukrajinu ruske snage su pretrpjele ogromne gubitke. Prema najnovijoj procjeni visokog dužnosnika Pentagona, Colina Kahla, Rusi su u Ukrajini dosad ostali bez 70-80 tisuća vojnika. Taj broj uključuje ruske vojnike koji su ubijeni ili ranjeni tijekom rata.

"Mislim da možemo slobodno reći da su Rusi pretrpjeli gubitke od oko 70 do 80 tisuća u manje od šest mjeseci rata. Govorim o brojci koja je kombinacija ubijenih i ranjenih. Točna brojka mogla bi biti malo niža ili viša, ali mislim da ova procjena stoji", rekao je Kahl.

Dužnosnik Pentagona rekao je da je broj ruskih ubijenih i ranjenih vojnika "izuzetan obzirom na činjenicu da ruske snage nisu ostvarile nijedan cilj koji im je zadao Vladimir Putin", prenosi Index.

"Ukrajinski moral i volja za borbom su neupitne, znatno više nego volja za borbu na ruskoj strani. Mislim da to Ukrajincima daje značajnu prednost", zaključio je Kahl.

 

  • dubokogrlo:

    pratim jedne i druge stvarno treba imati zeludac za ovakvu igru