Švedski znanstvenici

Pedofilima ne treba zatvor već izlječenje

pedofil
10.05.2016.
u 09:52

Znanstvenici u Švedskoj iznijeli su plan za sprečavanje pedofila u njihovom seksualnom zlostavljanju tako što bi im se dao lijek koji se inače koristi za liječenje raka prostate, nakon čega bi, smatraju oni, seksualni nagon pedofila trebao biti manji.

Cilj je uspostaviti preventivni program tretmana za muškarce pedofile, koji je učinkovit i podnošljiv”, istaknuo je psihijatar i glavni istraživač Christoffer Rahm.

U istraživački Institut u Stockholmu javljaju se osobe koje imaju porive i seksualne fantazije prema djeci, ali se žele liječiti.

U pokusu će sudjelovati ukupno 60 osoba, s tim da će liječnici polovici dati lijek koji se koristi za liječenje raka prostate Degarelix, dok će ostatak dobiti “lažni” lijek kako bi dobili placebo učinak.

Liječnici se nadaju da će uspjeti sniziti razinu testosterona kod osoba koje imaju seksualni poremećaj i naklon prema djeci.

Osobe koje budu testirane neće znati je li im dan Degarelix ili neki obični lijek, a to će doznati tek nakon dvije ili tri godine nakon što studija bude završena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije