PROTIV MADUROVA REŽIMA

Paragvaj prekinuo sve diplomatske odnose sa Venezuelom

Reuters/Pixsell
11.01.2019.
u 10:19

Madura ne podržava ni venezueklanski parlament koji je većinom glasova izglasao rezoluciju kako je zloupotrebljen položaj

Paragvajski predsjednik Mario Abdo potvrdio je jučer kako je Paragvaj prekinuo sve diplomatske odnose sa Venezuelom nakon što je venezuelanski predsjendik Maduro stupio na svoj drugi mandat. Naime, veliki dio međunarodne zajednice procjenio je kako izbori u Venezueli nisu bili pošteni, te kako je Maduro lažirao pobjedu. 

Paragvaj je povukao sve diplomate iz Venezuele, baš kao i još nekoliko južnoameričkih država prosvjedujući tako protiv Madurova režima. Madura ne podržava ni venezueklanski parlament koji je većinom glasova izglasao rezoluciju kako je zloupotrebljen položaj, a tijekom jučerašnjeg dana Madura je na odlazak pozvao i venezuekanski ministar obrane. 

Prilično je teško predvidjeti što će se događati u sljedećih nekoliko dana, no uzevši u obzir vrlo visoki stupanj nezadovoljstva venezuelanske javnosti i građana, katastrofalnu gospodarsku situaciju u zemlji praćenu rekordnom inflacijom, može se očekivati cijeli niz ishoda. Od pokretanja novih masovnih prosvjeda, do vojnog udara kojim bi se silom promjenio predsjednik države. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije