mons. Ante Jozić

Papa imenovao Hrvata za nadbiskupa i nuncija u Obali Bjelokosti

03.02.2019.
u 09:36

Papa Franjo imenovao je u subotu nadbiskupom i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Antu Jozića, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Novi 52-godišnji nadbiskup iza sebe ima gotovo 27 godina svećenstva. Ante Jozić rodio se 16. siječnja 1967. godine u Trilju gdje je završio osnovnu školu, a sjemenište i bogosloviju pohađao je u Splitu. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1992. godine po rukama nadbiskupa Ante Jurića.

Mons. Jozić tri godine je službovao kao kapelan u Makarskoj (1992. - 1995.), potom ga je nadbiskup poslao na studij u Rim (1995. - 1999.).

U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1999. godine. Djelovao je u apostolskim nuncijaturama u Indiji, Ruskoj Federaciji i na Filipinima.

Govori talijanski, španjolski, engleski, francuski, portugalski, njemački, ruski, kineski i poljski jezik. Mediji navode kako je mons. Ante Jozić uvijek bio samozatajan i skroman, osmo je dijete od jedanaestero u svojih roditelja. Navodi se, također, kako je mons. Jozić rijetko istupao u javnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije