'ZELENE ZONE'

Ovo su jedine sigurne zone od korona virusa u cijeloj Europi

ECDC
01.12.2020.
u 08:15

Zaraženih korona virusom ima sve više i više u većini država Europe, a još je prije nekoliko mjeseci uvedena klasifikacija država i područja unutar istih po bojama s obzirom na broj zaraženih na sto tisuća ljudi i postotak pozitivnih.

I dok je cijela Europa ponajviše crvena, uz mali broj zemalja i područja koje su uspjele ostati u narančastom poput Islanda, većine Norveške, većine Finske, kao i Irske, na karti Europe nalaze se dvije male, zelene točkice, piše 24sata.hr. 

Radi se o autonomnoj finskoj provinciji, otoku Aland, na kojemu se inače priča - švedskim jezikom i još jednom izoliranom području - Farskim otocima.

Finski otok je jučer i na konferenciji o novim mjerama za granične prijelaze spomenuo i ministar Božinović kao jedinu zelenu europsku regiju. Ako se gleda na kopneni dio Europe, onda je u pravu.

Na otočju Aland i Farskim otocima, po tome, u posljednjih 14 dana ima manje od 25 zaraženih na sto tisuća stanovnika, a udio pozitivnih testova je ispod četiri posto.

Tehnički, ECDC ovdje uvrštava i Grenland.

Još ranije, sredinom listopada, jedina je zelena zona u Europi bila - Istra.

Koju boju 'nosi' određena država možete pogledati OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?