UPOZORENJE WHO:

Ovo je tek drugi vrhunac prvog vala korone!

04.07.2020.
u 13:18

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije za izvanredne situacije Michael Ryan kaže da je "sada vrijeme boriti se" protiv vrhunca trenutnog vala pandemije koronavirusa i manje se fokusirati na potencijalni drugi val.

Ryan je rekao da će svijet biti mnogo bolji u borbi protiv drugog vala ako ljudi nauče lekcije iz borbe protiv prvog vala.

Dužnosnici WHO-a istaknuli su nošenje maski, fizičko distanciranje i higijena pojedinaca, kao i praćenje kontakata i praćenje zaraženih slučajeva od zdravstvenih vlasti predstavlja ključnu strategiju za borbu protiv virusa.

Kažu da bi vlade i pojedinci trebali usmjeriti svoju politiku i ponašanje na osnovi statusa epidemije u njihovim zemljama, prenio je AP.

Ryan je rekao da svijet doživljava "drugi vrhunac u prvom valu" - situaciju u kojoj virus nije dovoljno suzbijen da bi se prekinuo lanac zaraze i kako bi došlo do okončanja prvog vala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije