Brzo se razvija u sidu:

Otkriven nov i iznimno agresivniji soj HIV-a

sida
18.02.2015.
u 12:46

Novi soj HIV-a se kod zaraženih može razviti u sidu u roku tri godine. Zaraženi ovim tipom HIV-a mogli bi se razboljeti i prije nego shvate da uopće imaju virus u sebi

Znanstvenici su otkrili novi, agresivni soj HIV-a koji se kod zaraženih razvije u sidu u roku od tri godine, uobičajeno vrijeme inkubacije inače je od pet do deset godina. 
Agresivni soj pronašli su kod pacijenata koji su zaraženi prije manje od tri godine, potvrdila je znanstvenica Anne-Mieke Vandamme za Voice of America i upozorila da bi se zaraženi mogli razboljeti i prije nego shvate da su zaraženi HIV-om. Novi soj nazvan je CRF19 i kombinacija je tri podtipa virusa, A, D i G. Koliko se brzo virus HIV-a razvija potvrđuje i činjenica da su znanstvenici prije dvije godine u Sjevernoj Africi pronašli novi soj, koji je spoj dva tipa virusa, a u tom slučaju zaraženi se razbole u roku od pet godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije