Hrvatska

Orkanski udari bure na Makarskom primorju, pričinjena šteta na kioscima, tendama...

makarska bura
18.01.2016.
u 11:52

Jutros su na Makarskom primorju zabilježeni i orkanski udari vjetra s brzinom od 136 kilometara na sat

Na Biokovu je jutros zabilježena najniža temperatura u Hrvatskoj - prema informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, na vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 15 Celzijevih stupnjeva, a na Makarskom primorju zabilježeni su orkanski udari bure.

Jutros su na Makarskom primorju zabilježeni i orkanski udari vjetra s brzinom od 136 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj. Ovih dana bura je olujne jakosti, prosječne brzine od 80-ak a na udare do 110 kilometara na sat.

Jaka bura počinila je štete u Makarskoj na kioscima, tendama, ugostiteljskih objektima i gradilištima, u borovoj šumi i maslinicima, a vatrogasci su imali nekoliko intervencija na otklanjanju borova što ih je vjetar polomio i bacio na prometnice.

Trajektni promet na liniji Makarska – Sumartin već je drugi dan u prekidu. Autobusi iz pravca Zagreba kasne u dolasku 30-ak minuta, dok se autobusni promet prema Splitu i Dubrovniku odvija redovito.

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra vozačima se preporuča pozornija vožnja kod svetišta Vepric kod Makarske, kod Baškog Polja na Jadranskoj magistrali (D 8) kao i na brzoj cesti (broj 535) od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije