NOVO POGORŠANJE

Opet crne brojke u Italiji: Umrlo 662 osobe i 6.153 novih slučajeva

Reuters/Pixsell
26.03.2020.
u 19:15

Italija je središte pandemije koronavirusa u Europi. Proglašene se izvanredne mjere kao što je karantena nad cjelokupnim teritorijem koje bi trebale smanjiti broj umrlih i zaraženih.

U Italiji je umrlo 662 osoba više u odnosu na prethodni dan. Novooboljelih ima 4.492 više od jučer, a ozdravilo je 999 osoba više u odnosu na prethodni dan. Sveukupno bolesnih, umrlih i osoba koje su ozdravile ima 6.153.

Dakle, rezultati, koji su izneseni na konferenciji za novinare civilne zaštite, pokazuju pogoršanje stanja. Odnosno, više je osoba umrlo, više je novozaraženih i ukupno svih slučajeva ima više za 6.153. 

Nije se još došlo do silazne krivulje, jer nakon četiri pozitivna dana, došlo je ponovno do pogoršanja situacije. Stručnjaci ponavljaju kako je još prerano očekivati silaznu putanju koja bi trebala doći možda za tri dana.

Ukupno je zaraženo 62.013. Sveukupno je umrlo 8165 osoba, a ozdravilo 10 361. Sveukupno broj zaraženih, umrlih i ozdravljenih je 80.539. 

Podsjećamo, Italija je središte pandemije koronavirusa u Europi. Proglašene se izvanredne mjere kao što je karantena nad cjelokupnim teritorijem koje bi trebale smanjiti broj umrlih i zaraženih. Građanima je dopušteno otići samo na posao, u nabavku hrane ili pomoći nekom bolesniku, a svi oni koji to prekrše njima prijeti kazna od 3000 eura.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?