RAT U UKRAJINI

Objavljena nova karta rata u Ukrajini: Vidi se velika promjena

Britansko ministarstvo obrane
13.05.2022.
u 07:12

Područje oko Harkiva prije je bilo označeno kao poprište borbi, no sada je veći prostor istočno i sjeverno od grada označen kao ukrajinski teritorij

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novu kartu rata u Ukrajini na kojoj je danas vidljiva velika promjena. 

Područje oko Harkiva prije je bilo označeno kao poprište borbi, no danas je veći prostor istočno i sjeverno od grada označen kao ukrajinski teritorij. Riječ je o ukrajinskoj protuofenzivi i oslobađanju okolnih mjesta o čemu Ukrajinci danima govore. Na karti se vidi da su ruske snage potisnute dio granice.

 

Objavili su i novo izvješće o ruskoj invaziji na Ukrajinu.  

- Rusko stavljanje operacija u Donbasu kao prioriteta ostavilo je snage u oblasti Harkiv ranjivima na mobilne i visokomotivirane ukrajinske snage koje su u protunapadu. Unatoč uspjehu Rusije u okruživanju Harkiva u početnim fazama sukoba, ona je navodno povukla jedinice iz regije kako bi reorganizirala i obnovila svoje snage nakon velikih gubitaka. Nakon što se rekonstituiraju, ove će se snage vjerojatno rasporediti na istočnu obalu rijeke Siverskij Donec kako bi stvorile blokadu za zaštitu zapadnog boka ruskih snaga i glavnih puteva opskrbe za operacije u blizini Izjuma - piše u izvješću.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije