NEVJEROJATNE SCENE

Obitelj u Zagrebu ogradila okretište tramvaja

Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/2
01.10.2019.
u 21:58

Na okretište je stigao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je u lipnju poručio da obitelj neće blokirati ništa

Do Jaruna tramvajem, a dalje busom jer okretište Prečko - blokirano je. Od 17.40 znakove zabrane pristupa i svojevrsnu je ogradu ondje postavio Mladen Maršanić, tvrdeći da je zemljište na kojem je okretište prije 19 godina izgrađeno u njegovu vlasništvu. Iz ZET-a nam kažu da su oni, kao i Grad, na terenu te će utvrditi činjenice. Na teren je večeras izašla i interventna policija, a tramvaji linija 5 i 17 privremeno prometuju skraćeno do okretišta Jarun, te je ZET organizirao autobusni prijevoz.

Vijesti.hr pišu kako je obitelj nakon dugogodišnjeg spora počela ogradama zatvarati i betonirati okretište tramvaja. Kako se navodi, Maršanićima je Jugoslavija uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada ni nije napravljena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag, no grad je unatoč njihovom zahtjevu nekoliko godina poslije na njihovoj čestici sagradio okretište. Vlasnici su još ranije poručili da ih Zagreb već desetljećima zavlači i da im je dosta, a danas su prešli s riječi na djela.

Na okretište je stigao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je u lipnju poručio da obitelj neće blokirati ništa. - Grad nikome nije ostao dužan niti će ostati - rekao je tada Bandić, a danas je poručio da će "Sve biti u redu" i da će obitelj biti obeštećena.

Vlasnik posjeda Mladen Maršanić rekao je na RTL-u da je sutra opunomoćenik obitelji pozvan na razgovor kod Bandića. 

- Radi se o tri generacije koje to nisu riješile: djed, otac pa sestra i ja kako bi došli u vlasništvo. Tri generacije su u priči. Dvije države, stara Juga i moja Hrvatska za koju sam se zdušno borio. Nažalost, na ovaj način moram doći do svoga. Ovo je moja zemlja i mi smo po pravomoćnom rješenju Grada vlasnici ove zemlje, ali prežalosno je da na ovaj način moramo doći u posjed. Žao mi je ljudi koji koriste okretište Prečko - rekao je Maršanić, dodajući da ih policija nema pravo maknuti s njihovog privatnog posjeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?