SERIJA INCIDENATA

Novi napadi u Rusiji: Izbio požar u vojnom kompleksu, oštećen i željeznički most

Reuters/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.05.2022.
u 20:18

Ministarstvo obrane nije komentiralo incident te uzrok požara zasad nije poznat

Jedna je osoba ozlijeđena u požaru koji je buknuo u vojnom kompleksu u južnom ruskom gradu Belgorodu na granici s Ukrajinom, kazao je guverner Belgorodske oblasti u nedjelju. Guverner Vjačeslav Gladkov kazao je da je tamošnji stanovnik pretrpio manje ozljede te da nije životno ugrožen. Također je rekao da je u požaru oštećeno sedam objekata.

- Na granicama triju općina - Borisova, Belgoroda i urbane četvrti Jakovlevski - izbio je požar u jednom od objekata Ministarstva obrane - napisao je guverner na Telegramu.  Ministarstvo obrane nije komentiralo incident te uzrok požara zasad nije poznat. Reuters nije uspio potvrditi istinitost iskaza.

Na fotografijama objavljenima na društvenim mrežama vidi se oblak dima koji se izdiže nad gradom. Reuters nije mogao potvrditi izvješća. U odvojenom slučaju, guverner Kurske oblasti, koja također graniči s Ukrajinom, kazao je da je oštećen željeznički most koji koriste teretni vlakovi.

Kako je napisao Starovoit, uzrok nesreće je još nepoznat, a zasad nema izvješća o ozlijeđenima. Istražni odbor objavio je kako je istraga u tijeku, no da zasad nema dokaza o tome da je bio namjerno oštećen.  U videozapisu objavljenom na njegovom profilu na Telegramu, guverner Roman Starovojt incident je prozvao sabotažom.

- To je bila sabotaža, pokrenut je kazneni postupak. Vlasti zadužene za istragu riješit će to pitanje - napisao je. 

Podsjetimo, prošloga se tjedna zapalilo i skladište nafte u Brjanskom. U napadu nije bilo žrtava, a u požaru je oštećena zgrada na terminalu, citirala je ranije ruska agencija RIA guvernera Alexandera Bogomaza.

Rusija je prošli mjesec Ukrajinu optužila za helikopterski napad na skladište goriva u Belgorodu, za što Kijev nije preuzeo odgovornost, kao ni za bombardiranje sela i raketiranje skladišta municije. Druge ruske oblasti koje graniče s Ukrajinom također su izvijestile o prekograničnom bombardiranju, otkad je Moskva 24. veljače poslala tisuće vojnika u Ukrajinu zbog, kako kaže, "specijalne vojne operacije".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije