Tedros Ghebreyesus upozorio

Novi izazovi i zastoji uslijedit će u novoj godini

ghebreyesus
FABRICE COFFRINI
29.12.2020.
u 07:26

Novi izazovi i zastoji uslijedit će u novoj godini, te je važno pojačati napore u otkrivanju novih sojeva virusa korona, izjavio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Ghebreyesus.

On je na virtualnoj konferenciji za novinare u Ženevi rekao da bi zastoje mogli izazvati novi sojevi virusa korona, a da će izazov biti pomaganje onima koji su umorni od pandemije da se nastave boriti protiv nje.

Tedros je istaknuo da WHO blisko surađuje sa znanstvenicima širom svijeta, s ciljem boljeg razumijevanja bilo kakvih promjena virusa, javio je AP.

Generalni direktor WHO-a naglasio je značaj povećanja kapaciteta genomskog sekvenciranja u cijelom svijetu, kao i razmjene informacija te zdravstvene agencije UN i pojedinačnih država, prenosi Klix. 

Tedros je dodao da će otkrivanje sojeva virusa i prilagođavanje borbe protiv epidemije biti moguće samo uz efikasno praćenje i testiranje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije