Veliki rizik od napada

Nova teroristička prijetnja: Oko 5.000 džihadista šeta Europom!

dzihadisti
20.02.2016.
u 18:10

"Može se očekivati da Islamska država ili neka druga teroristička organizacija pređu u ofanzivu negdje u Europi s ciljem da isprovociraju veliki broj žrtava među civilnim stanovništvom", naveo je Wainwright

U Europi bi se moglo naći oko 5.000 džihadista nakon povratka iz kampova za obuku terorista, izjavio je u subotu direktor Europola Rob Wainwright. 

Europa se sada suočava s najvećom terorističkom prijetnjom za posljednjih deset godina", rekao je on u intervjuu njemačkom listu "Neue Osnabruecker Zeitung". 

"Može se očekivati da Islamska država ili neka druga teroristička organizacija pređu u ofanzivu negdje u Europi s ciljem da isprovociraju veliki broj žrtava među civilnim stanovništvom", naveo je Wainwright. 

"Osim toga, postoji i rizik pojedinačnih napada", dodao je direktor Europola, prenose Neezavisne. Prema podacima organizacije, od 3.000 do 5.000 Europljana je boravilo u kampovima za obuku terorista, uključujući one koje vodi Islamska država na teritoriju Iraka i Sirije, a sada se vratilo svojim kućama.

"Broj tih stranih militanata koji je u porastu predstavlja novu prijetnju za zemlje Europske unije", naveo je Wainwright. Ipak, direktor Europola je naglasio kako za sada nema konkretnih dokaza da Islamska država sustavno koristi migracijsku krizu za ulazak u Europu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije