KRIZA

Njemačka agencija traži da tvrtke dostave podatke o potrošnji energenata

02.04.2022.
u 21:03

Njemačka Agencija za regulaciju enerenata (Bundesnetcagentur) zatražiće od tvrtki odgovor o količini utrošenog plina kako bi im pomogli da utvrde kako da ga ograniče u slučaju prekida isporuke plina iz Rusije, izjavio je danas izvor iz te agencije.

Poslovni portal "Bloomberg" piše kako će sve tvrtke koje koriste više od deset megavat-sati godišnje dobiti upitnik od Bundesnetcagenture, a samo u pokrajini Sjeverna Rajna Vestfalija oko 15.000 tvrtki.

Napori su dio plana njemačke administracije za vanrednu situaciju oko plina nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin sredinom tjedna izjavio kako plin treba plaćati u rubljama.

U Njemačkoj je sve veća zabrinutost kako bi prekid isporuka energenata iz Rusije mogao dovesti do duboke recesije zbog čega predstavnici industrija traže blaži pristup vlasti, što znači da se prvo od tvrtki mora zatražiti smanjenje potrošnje.

Isti izvor je dodao kako će tvrtkama biti prekinut dovod plina ukoliko ne štede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?