OPERATIVNA DOBIT

Nissan otpušta više od 10.000 radnika

ALY SONG/REUTERS/PIXSELL
24.07.2019.
u 07:59

Renault posjeduje 43% dionica Nissana.

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co Ltd planira otpuštanje više od 10.000 zaposlenika u svojim tvornicama diljem svijeta, otkrila je osoba koja je upoznata s planovima uprave tvrtke. 

Iz Nissana nisu željeli komentirati ovu vijest, međutim nagađa se kako će plan o smanjenju broja zaposlenih, kao i financijski rezultati tvrtke biti predstavljeni u četvrtak. Rezovi iznose 7% Nissanove radne snage, a otpuštanja bi trebala biti u tvornicama u inozemstvu s niskim stopama iskorištenosti. 

Nissan je u svibnju prognozirao 28-postotni pad godišnje operativne dobiti, što je zajedno s prošlom godinom pad od 45% čime je ovaj proizvođač automobila na putu prema najslabijoj zaradi u 11 godina. Renault posjeduje 43% dionica Nissana. 

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
08:25 24.07.2019.

Od kada su Francuzi dosli u Nissan stvari su krenule niz brdo,prvo kvaliteta pa dizajn itd.,plasticni motori,plasticna sasija plasticna unutrasnjost a hoce dobit dobit dobit...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?