Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

New York Times pozvao birače da glasaju za Hillary Clinton

25. rujna 2016. u 13:30 0 komentara 1 prikaza
Ugledni New York Times

Ugledni New York Times objavio je u subotu kako podupire izbor Hillary Clinton za predsjednicu Sjedinjenih Država ističući da njezina inteligencija, rekordno dugo obavljanje javnih dužnosti te druge kvalitete predstavljaju ono što je kvalificira za Bijelu kuću.   

Utjecajni list u svome je uvodniku, kako se i očekivalo, stao iza Clinton, a Donalda Trumpa okvalificirao kao "najgoreg kandidata kojeg je vodeća stranka istaknula u američkoj modernoj povijesti". 

List međutim ističe da Amerikanci ne trebaju glasati za Clinton samo zbog toga što je alternativa Trumpu, dodajući da on nije otkrio ništa konkretno o sebi ili svojim planovima "obećavajući mjesec i zvijezde".

 Razmatrajući zbog čega bi glasali za Clinton glasači bi trebali imati na umu izazove koji stoje pred Sjedinjenim Državama kod kuće i u inozemstvu te sposobnost Hillary Clinton da odgovori na njih.

Uvodnik je objavljen samo dva dana uoči kritičnog trenutka američke predsjedničke izborne kampanje, prvog televizijskog sučeljavanja dvoje kandidata, Clinton i Trumpa.  

Times navodi također kako želi uvjeriti ljude koji oklijevaju glasati za Hillary Clinton, republikance koji oklijevaju glasati za demokratkinju, one koji ne žele još jednog od Clintona na vlasti ili pak one koji ne vide kandidata koji donosi promjene.

Današnji svijet je uz ostalo ugrožen ratom, terorizmom, netrpeljivim plemenskim pokretima i pritiskom globalizacije, ističe New York Times. Kod kuće je pak srednja klasa ogorčena vladinim čelnicima koje optužuje da nisu uradili ništa kako bi im pomogli u suočavanju s recesijom, ratom, konkurencijom izvana i tehnološkim izazovima.

"Preko 40 godina u javnom životu Hillary Clinton bavila se ovim problemima i tražila odgovore na njih", navodi se u uvodniku.

Times priznaje i slabosti Hillary Clinton, uključujući političko kolebanje zbog kojeg se može činiti oportunistom. Također dodaje da je kontroverza nastala korištenjem službenog e-maila u privatne svrhe pokazala njezinu slabu osjetljivost kada je u pitanju tajnost službe.

Unatoč tome Amerikanci trebaju krenuti dalje i, s obzirom na izazove s kojima se suočavaju te na sposobnosti Hillary Clinton, zemlja joj mora dati zeleno svjetlo i "postaviti je u ured", navodi list.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.