SNAŽNA OLUJA

Nevrijeme u Slavoniji: razbijeni auti, razbacan oltar, padao led kao kovanica od 5 kuna...

Foto: Virovitičko-podravska županija
1/2
02.09.2018.
u 08:53

Kako je to izgledalo u Suhopolju, zorno svjedoči video koji je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila Virovitičko-podravska županija.

Snažna oluja zahvatila je Suhopolje u subotu oko 17 sati, padao je led veličine kovanice od pet kuna. Koliko je jak vjetar puhao, svjedoči i prizor iz Vukovarske ulice gdje je oluja srušila drvo, a ono je palo na kabel od struje. Kabel je završio na zemlji, i to tako da - potpuno leži na zemlji, prelazi i preko krova automobila te visi preko ograde obližnje obiteljske kuće!  

Kako je to izgledalo, zorno svjedoči video koji je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila Virovitičko-podravska županija.

- Vlasnik kaže da ima struje - čuje se na videu.

Video pogledajte OVDJE

Neki su dijelovi Virovitičko-podravske županije zbog oluje ipak ostali bez struje, "ali to se rješava".  Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom zahvatio je tijekom poslijepodneva dio Požeštine. Najgore je bilo na području grada Pleternice gdje je vjetar nosio krovove i crjepove s kuća koji su oštetili automobile. Vjetar je lomio drveće i elektro kablove. U Svetištu Gospe od Suza razbacao je oltar i stolice s euharistijskog prostora.

- Pogodilo nas je olujno nevrijeme i nanijelo štete na infrastrukturi i objektima. Ima počupanih i srušenih stabala na prometnicima i javnim površinama, u ulici Fra Kaje Adžića isključena je struja zbog pada stabla preko prometnice i oštećenja EE mreže.

Nevrijeme je oštetilo krovove na brojnim objektima i sl. Prošla sam teren, ljudi uklanjaju štetu koja im je nastala, a sve naše službe su na terenu – navela na Facebook statusu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Nevrijeme koje je popodne zahvatilo Slavoniju ostavilo je traga i na poljoprivrednim kulturama te u voćnjacima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije