rat u ukrajini

Nestašica eksploziva koči europske zemlje da opskrbe Ukrajinu oružjem

Ukrajinski vojnik
Reuters
20.03.2023.
u 09:17

Nestašica eksploziva koči napore europskih zemalja da opskrbe Ukrajinu oružjem. Izvori iz industrije rekli su za Financial Times da baruta, plastičnog eksploziva i TNT-a nema dovoljno i da bi moglo odgoditi planirano povećanje proizvodnje granata za čak tri godine.

To znači da europska obrambena industrija možda neće moći ispuniti očekivane narudžbe EU-a za Ukrajinu. Europa se obvezala obnoviti ukrajinske zalihe oružja i ubrzati opskrbu topničkim granatama od 155 mm.

Tri civila su ubijena, a još dva su ranjena u ruskom granatiranju sela u Zaporožju, navodi se u objavama na Telegramu regionalne vojne uprave, a prenosi The Guardian.

 Kažu da je stambena zgrada u selu Kamyanske u okrugu Vasilivka bila meta "ciničnog napada". U objavi su upozorili građane da napuste opasna područja. Ukrinform javlja da je u posljednja 24 sata bilo 10 izvješća o ruskom granatiranju stambenih objekata i infrastrukture. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije