'GRACIOZNO NESTAJE'

Nakon smrti voljenog supruga kraljica je donijela veliku odluku o budućnosti monarhije

Press Asociation/Pixsell
27.04.2021.
u 18:41

Elizabeta će vidjeti kako njezina djeca preuzimaju veću odgovornost u obitelji, poput pridruživanja njoj na službenom otvaranju u parlamentu

Kraljica Elizabeta (95) namjerava se odmaknuti od kraljevskih dužnosti dok se priprema za budućnost bez princa Philipa, tvrdi bivši kraljevski dopisnik BBC-a. Umjesto toga Elizabeta će vidjeti kako njezina djeca preuzimaju veću odgovornost u obitelji, poput pridruživanja njoj na službenom otvaranju u parlamentu.

U razgovoru za New York Times, Peter Hunt, koji je do 2017. radio za BBC, rekao je: 'U osnovi, kraljica će graciozno nestati. Covid je pomogao u smislu da je ubrzao ono što bi htjela učiniti bilo koja osjetljiva 95-godišnjakinja, koja ne stoji na nogama cijeli dan'. Dodao je da se, iako se kraljica vratila na posao nakon suprugove smrti, malo vjerojatno da će se vratiti svom užurbanom rasporedu zauzetih sastanaka, vrtnih zabava i domjenaka, a možda će ići u Buckinghamsku palaču samo dva dana u tjednu na sastanke. Umjesto toga, vjerojatno će ostati u dvorcu Windsor, gdje je veći dio prošle godine bila u karanteni.

Princ Charles vjerojatno će preuzeti više dužnosti, uključujući pridruživanje majci u državnom otvaranju parlamenta sljedeći mjesec. Kraljica je nadzirala svaki ustavni dio od zauzimanja prijestolja 1952. godine, osim 1959. i 1963. godine kada je bila trudna s princom Andrewom i princom Edwardom. Kraljevska biografkinja Angela Levin rekla je da princ Charles želi smanjiti monarhiju, kako bi uštedio novac. Istaknula je da bi  vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, koji trenutno žive u vili vrijednoj 11 milijuna funti u Kaliforniji sa svojim sinom Archiejem, mogli biti "odsječeni" iz obitelji, a vladat će smanjena verzija u kojoj su samo Charles, Camilla, William, Kate Middleton , Prinčevi George i Louis i princeza Charlotte kao stariji članovi kraljevske obitelji. 

Ostale kraljevske članove moglo bi se potaknuti na plaćeni posao kako bi se izdržavali, te bi  mogli izgubiti svoje titule i pokroviteljstva.

- Princ Charles već je jako dugo želio smanjiti monarhiju radi uštede troškova i učiniti ljude vrijednima novca koji su dobili od poreznog obveznika. Pretpostavljam da bi to moglo biti kad Harry i Meghan prestanu biti članovi kraljevske obitelji, rekla je Levin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?