Maria Zakharova upozorila

Nakon odluke Amerikanaca, Rusi prijete: "Ponovit će se Vijetnam i Afganistan"

ruska vojska
Stringer/Reuters
21.04.2024.
u 18:33

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova upozorila je da su Sjedinjene Američke Države uključene u hibridni rat protiv Rusije, uspoređujući to s prošlim vojnim neuspjesima u Vijetnamu i Afganistanu. Rusija je u nedjelju objavila da je odobrenje američkih zakonodavaca za dodatnu potporu Ukrajini od 60,84 milijarde dolara pokazalo da Washington ulazi sve dublje u hibridni rat s Rusijom koji će završiti poniženjem u rangu s Vijetnamom ili Afganistanom.

Invazija predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu 2022. godine izazvala je najgoru krizu u odnosima između Rusije i Zapada od Kubanske raketne krize 1962., prema ruskim i američkim diplomatima.

Zastupnički dom američkog Kongresa u subotu je uz široku dvostranačku potporu donio zakonodavni paket vrijedan 95 milijardi dolara koji pruža sigurnosnu pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, unatoč prigovorima nekih republikanaca.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekla je kako je jasno da Sjedinjene Države žele da se Ukrajina "bori do posljednjeg Ukrajinca", uključujući napade na ruski suvereni teritorij i civile.

"Sve dublje i dublje uranjanje Washingtona u hibridni rat protiv Rusije pretvorit će se u tako glasan i ponižavajući fijasko za Sjedinjene Države kao što su Vijetnam i Afganistan", rekla je Zakharova, prenosi Klix.ba

Rekla je da se obični Ukrajinci "prisilno tjeraju na klanje kao topovsko meso", ali da se SAD sada više ne klade na ukrajinsku pobjedu protiv Rusije.

Lideri Zapada i Ukrajine opisali su rat u Ukrajini kao otimanje zemlje u imperijalnom stilu, tvrdeći da je postsovjetska Rusija jedna od dvije najveće nacionalne prijetnje globalnoj stabilnosti, uz Kinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?