Putin

''Nadam se da nikada nećemo upotrijebiti nuklearne glave''

Putin
09.12.2015.
u 14:03

Putin na sastanku s ministrom obrane komentirao je lansiranje projektila na teroriste u Siriji. Izrazio je nadu da nikad neće opremati projektile nuklearnim glavama

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pohvalio ispaljivanje krstarećih raketa na teroriste u Siriji s podmornice na Donu te je izrazio nadu da ti projektili neće morati biti dodatno naoružani bojevim glavama. Putinove riječi zabilježile su kamere na sastanku s ministrom obrane Rusije Sergejem Šojguom u Kremlju pri čemu je ministar Putinu izložio posljednje rezultate napada na pripadnike ISIL-a u Siriji. 

- Moramo analizirati sve na bojnom polju pa i to kako se oružje ponaša. Krstareće rakete s mora i krstareće rakete iz zraka pokazale su se vrlo modernim i učinkovitim, a znamo da se mogu opremiti s konvencionalnim i posebnim bojevim glavama, nuklearnim glavama. Naravno, to u borbi protiv terorista nije nužno i, nadam se, neće nikada biti potrebno - zaključio je Putin. 

Rusija je u utorak prvi put lansirala projektile s podmornice Rostov na Donu. S elektrodizelske podmornice lansirani su projektili tipa 3M-54 Kalibr, a mete su bile dvije lokacije u okolici Raqqe, glavnog grada samoproglašenog kalifata Islamske države. Navodno je riječ o dva zapovjedna centra.

Video možete pogledati na https://youtu.be/reLmwb5rWNk

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?