OČEKUJU SE NOVE INTERVENCIJE

Na Zavižanu izmjereno 91 cm snijega. HGSS išao po pacijenta koji je trebao stići na dijalizu

Goran Kovacic/PIXSELL
27.02.2023.
u 09:50

Od jučer je Hrvatska u prometnom kolapsu, a cijeli dan na terenu bili su i HGSS-ovci u koordinaciji s Civilnom zaštitom. Pročelnik Službe Josip Brozičević javlja nam da su trenutno intervencije većim dijelom riješene te da novih nemaju, no vjeruje da dan neće proći bez poziva i novih intervencija, premda se nada da će ih biti manje nego jučer. 

Najvećim dijelom su pomagali vozilima koja su zapela s obje strane tunela Sveti Rok, no jutros oko pet sati sve je riješeno te su se automobili i s južne i sa sjeverne strane probili u željenom pravcu.

Rekao nam je i da su HGSS-ovci jutros išli po pacijenta koji je trebao stići na dijalizu u bolnicu u Gospić, a nije mogao zbog zimskih uvjeta. Ta je situacija također riješena. Još sinoć HGSS na svom Facebook profilu apelirao je sve vozače da poštuju zabrane koje su na snazi te da ne kreću na put ako nije nužno. 

DHMZ objavio je visinu snijega jutros u 7 sati. Najviše ga je na Zavižanu, čak 91 cm, dok Begovo Razdolje mjeri 75 cm. Iza njih su Gospić sa 70 cm i Plitvička jezera sa 68 cm. Podsjetimo, za putnike koji su zbog zimskih uvjeta zapeli u prometu, organizirano je nekoliko prihvatnih centara: GRAČAC, Nikole Tesle 37 (kod mosta u Gračacu). Svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći; OBROVAC, Ivane Brlić Mažuranić 4 (kontakt osoba Dražen Breulj, 098 973 1350); GOSPIĆ, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane); KNIN, u prostorijama Studentskog doma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?