Šefica diplomacije EU

Mogerini: Postignut veliki napredak na Zapadnom Balkanu

Federica Mogherini
04.09.2016.
u 07:53

Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost EU Federica Mogherini izjavila je da je "na Zapadnom Balkanu postignuto mnogo napretka u skorije vrijeme". Kako se navodi u dokumentu postavljenom na stranici Europske komisije, Mogherini je to izjavila na pres konferenciji održanoj povodom neformalnog sastanka ministara vanjskih poslova EU u Bratislavi, prestolnici Slovačke koja predsjedava Unijom. 

Šefica diplomacije EU je kazala da su ministri vanjskih poslova europskog bloka imali "važan sastanak" sa svim zemljama kandidatima za članstvo u EU, prenose Nezavisne. 

"Ne samo s Turskom, već i sa zemljama Zapadnog Balkana koje su kandidati: Albanijom, Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom, pokazujući potpunu odlučnost Europske unije i njenih članica da se ide naprijed u procesu integracije u EU. Posebno na Zapadnom Balkanu, gdje je postignuto mnogo napretka u skorije vrijeme i bilo puno zajedničkog rada na borbi protiv radikalizacije i terorizma, ali i u upravljanju migranstkim tijekovima, u ekonomskim vezama, pričali smo sa njima o tome da su sjajni partneri za nas u budućem radu", navela je Mogherini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije