plakao, vikao i preklinjao

Mladi Amerikanac osuđen na 15 godina robije u korejskim logorima

student
Screenshot: Youtube
16.03.2016.
u 18:12

Američki student osuđen je u Sjevernoj Koreji na 15 godina prisilnog rada, objavila je u srijedu kineska novinska agencija Xinhua, nakon što je navodno pokušao ukrasti propagandni plakat iz svoj hotela u Pyongyangu.

Student Sveučilišta Virginia Otto Frederick Warmbier uhićen je 2. veljače "dok je izvodio neprijateljski akt protiv Demokratske Narodne Republike Koreje", objavila je nešto kasnije u siječnju sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Mladi Amerikanac potpuno se slomio kad je saznao da će sljedećih 15 godina provesti u korejskim logorima, kroz suze je molio za milost.

"Počinio sam najteži zločin u životu, ali molim vas da me poštedite. Molim vas za oprost!", preklinjao je.

Warmbier se potom 29. veljače pojavio na tiskovnoj konferenciji na kojoj je priznao zločin krađe propagandnog materijala koji je, kako je naveo, "imao za cilj naštetiti radnoj etici i motivaciji sjevernokorejskog naroda".

"Vrlo sam impresioniran humanim odnosom korejske vlade prema teškim zločincima poput mene", kazao je student u izjavi koju je prenijela televizija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?