BRUXELLES

Ministri vanjskih poslova zemalja EU danas razmatraju situaciju u BiH

21.02.2022.
u 10:23

Ministri vanjskih poslova zemalja Europske unije razmatrat će na današnjem sastanku u Bruxellesu, između ostaloga, situaciju u Bosni i Hercegovini, za koju ocjenjuju da se suočava s jednom od najtežih političkih kriza od završetka rata 1995. godine.

Vijeće je 18. listopada 2021. godine ponovno potvrdilo nedvosmislenu predanost Europske unije teritorijalnoj cjelovitosti, suverenitetu i jedinstvu Bosne i Hercegovine, izražavajući žaljenje zbog dugotrajne političke krize u toj zemlji istovremeno osuđujući blokadu rada državnih institucija.

Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell 11. veljače pozvao je sve čelnike u Bosni i Hercegovini da nastave s ozbiljnim i smislenim dijalogom kako bi se osiguralo dugoročno i održivo rješenje trenutačne političke krize u zemlji.

Osim BiH šefovi diplomacije razmatrat će i sigurnosnu situaciju u Ukrajini i najnovijem razvoju događaja u vezi s ruskom povećanom vojnom prisutnošću oko Ukrajine.

Današnjim sastankom Vijeća za vanjske poslove predsjedavat će Josep Borrell, najavljeno je.

Komentara 1

LO
Lopta
13:04 21.02.2022.

Sutnja probosanskih stranaka kao i bosnjaka sa tim predznakom ,koji nisu pravovremeno zastupali interese samostalne drzave BiHe.Nije dovoljno reci mi zelimo samostalnu BiHu i ostati tako prepoznatljivi samo u sarajevu.Diplomatski politicki odnosi se moraju odrzavati svakodnevno sa svim evropskim drzavama ako zelis odrzati zemlju u evropskim okvirima.U toj politickoj neaktivnosti su uveliko pomogli hrvati kao i srbi.Probosanska politika nije uopste zastupljena u evropi.Doslo se je do jedne politicke zbilje, da evropa vjeruje vise jednom fasisti dodiku i covicu nego politici koju vode probosanske stranke za cjelovitu BiHu.Sto znaci da naseg ministra-icu vanjskih poslova treba pod hitno smjeniti sa te funkcije i postaviti nekog mladjeg, perspektivnijeg koji ce se brze dizati iz te ministarske fotelje.Zena je trebala biti vec odavno u penziji.Zadnjih 10 god se mogu naprojati na prste politicki diplomatski sastanci sa celnicima EUe, dok na drugoj strani diplomatska hrvatska i srpska politika to radi svakodnevno..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije